Als VZW die uit ruim 20 kern-leden bestaat, kan je er simpelweg niet omheen, een aantal keer per jaar een vergadering houden, met uw leden, is een must.
We mochten een groot deel van onze Cask Selectors, een aantal Cask Friends en CaskAid-vrienden verwelkomen (het ziet er zelfs naar uit dat sommigen de opstap, naar Cask Selector overwegen).

Deze avond was er in ieder geval ook werk aan de winkel, met het vullen van de flesjes en de doosjes voor de nieuwe “blind boxes”.
Het concept van dit jaar is dat we verschillende flessen hebben klaargezet en ze hebben overgegoten in 5cl-flesjes. Daarna hebben we willekeurig telkens 3 verschillende whisky’s in de doosjes gelegd. M.a.w, ook wij kunnen niet op voorhand zeggen welke whisky’s er in de doosjes zal zitten die men koopt. Geen zorg, ieder flesje heeft wel een etiket met daarop alle nodige informatie. Wel hebben we onze geselecteerde flessen op voorhand onderverdeeld in 3 categorieën zodat elk doosje wel een evenwaardige ervaring kan bieden. Je zal er dus zeker een whisky uit de middenklasse als een iets exclusievere botteling in terug vinden. Het eerste flesje dat in elk van de doosjes zit, diegene die uit de eerste groep van flessen komt, zal sommigen misschien nog het meest verbazen. Soms is dit een standaard botteling maar in andere doosjes zijn dit stalen van vaten die we al dan niet hebben gekocht. Ook spirit stalen en jong gerijpt destillaat onder de 3 jaar zullen sommigen tegenkomen…
Vergeet ze zeker niet te bestellen via onze shop.
Bij dergelijke “werken” zijn er altijd voldoende vrijwilligers beschikbaar, en zoals Mr. Henri Ford in het verleden al bewezen heeft, is het opdelen van de opdracht in kleinere taken nog steeds de meest effectieve manier.
Zo’n “perfect draaiende machine” moet wel op tijd en stond geolied worden, regelmatig de kelen smeren is dus aan te raden. En vergeef ons als niet elk label altijd even recht hangt, ook dat smeren van de kelen is een zware opdracht…

Ingewijden weten dat onze Cask Selector, Philippe, een mooi ingerichte “man-cave / whisky-kelder” heeft, met tal van juweeltjes. Zelfde ingewijden weten ondertussen ook blindelings de weg te vinden naar voornoemde kelder :-), zeker nadat alle doosjes gevuld waren .
Komt daar nog bij dat Philippe de eerste is om flessen te tonen en te openen, met als gevolg dat we weer een aantal pareltjes hebben kunnen proeven. Nogmaals merci Philippe, en ne speciale dankuwel van mij, voor het openen van de Blair Athol (SMWS).

Terwijl sommigen onder ons al een paar uurtjes aanwezig waren en ondertussen de rest van de groep ook vervolledigd was, werd er stilletjes aan uitgekeken naar de versterking van de interne mens (en neen deze keer geen whisky maar food).
Voor deze Gathering had Philippe een foodtruck geregeld. Ze waren al een tijdje gearriveerd en volop bezig met de voorbereiding van een aantal Thaise specialiteiten. Het resultaat was een keuze uit 2 hapjes en 2 gerechten, allemaal stuk voor stuk een heerlijke combinatie van smaken.
Bedankt baan-siam.be.

En dan…
… dan is het tijd voor het ritueel van de avond, de powerpoint-presentatie en vergadering. Tijdens deze vergadering haalt onze voorzitter Jan even aan wat er het voorbije jaar allemaal gebeurt is en wat er de komende tijd zit aan te komen. Verder worden ook nieuwe ideeen besproken voor het komende jaar (jaja… er zijn weer heel wat mogelijkheden in het verschiet).
Foto uit het archief (yours truly was immers zo gepassioneerd de huidige powerpoint aan het volgen, dat hij er geen foto van genomen heeft )

Een andere belangrijke en traditionele bezigheid is het neuzen, proeven en scoren van de samples die werden opgestuurd.
Het is een weinig gekend weetje, dat we voor iedere botteling die we doen, een hele rist aan samples moeten verwerken om een kandidaat te vinden, waar we met zijn allen achter kunnen staan.

Resultaten noteren:

Uit deze noeste arbeid kwam er 1 mogelijke kandidaat naar boven. De nodige instanties zijn gecontacteerd en momenteel wachten we ongeduldig af of hij nog beschikbaar is.
Als het lukt kunnen we over een paar maanden weer een nieuwe botteling voorstellen. Hou onze website, shop of facebook-pagina zeker in de gaten.

De mensen die ons al eens bezochten op festivals, hebben dit waarschijnlijk al eens eerder gehoord. Aan de basis is CaskAid een groep whisky-vrienden, die elkaar gevonden hebben, binnen het kader van de VZW, bezig zijn met whisky onder vrienden met het goede doel steeds voor ogen.
Als zo een groep whisky-vrienden bij elkaar komt, wordt er na het officiele gebeuren natuurlijk ook gezellig bijgepraat. Wat mij betreft, is dit nu net een van de sterktes van onze VZW, vrienden onder elkaar.

Last but not least, wil ik wel even wat aandacht schenken aan het volgende.
Het lijkt misschien niet zo, maar op iedere gathering zijn de nodige Bob’s en designated drivers aanwezig, voor de meesten onder ons is dit geregeld via een onderlinge beurtrol of zelfs met taxi-dienst.
Indien nodig zijn de nodige driver-drams ook beschikbaar (lege flesjes die gevuld worden om achteraf te proeven), belangrijk is dat ook de Bob’s op zo’n avond meegenieten van de sfeer.

SLAINTE MHATH

Beetje bij beetje slagen we erin om CaskAid wat meer naambekendheid te geven en tezelfdertijd ons verhaal te verspreiden.
Een van de activiteiten die daar zwaar aan bijdraagt, is onze aanwezigheid op whisky-festivals en evenementen.

Zo was CaskAid dit jaar onder andere aanwezig op :
– “Maltclan whiskyfestival” te Halle
– “Spirits Inn” te Beringen
– “Whiskybase Gathering” te Rotterdam
– “Whisky & Spiritsfestival” te Bree.

Volgende quote van een CaskAid-collega vat perfect samen waarom we zo graag op dergelijke festivals staan:
Whisky’s gepresenteerd door whisky-vrienden aan whisky-vrienden.
Voor ons is het belangrijk dat we onze stand telkens met voldoende personen kunnen bemannen, stuk voor stuk vrijwilligers en meestal samengesteld uit een aantal Cask Selectors.
Waarom ? Simpel eigenlijk, we nemen graag de tijd om onze “zaak” aan de bezoekers uit te leggen, om iedereen van de juiste whisky te voorzien en mensen “uit te dagen” om van hun gewoonlijke pad af te stappen en eens iets anders te proberen.
Natuurlijk laat het ons als whisky-liefhebbers ook toe om zelf eens even onze stand te verlaten en te gaan snuisteren bij de andere standhouders. Altijd keuze te over en niets zo leuk dan een goede dram uit te kiezen om dan ook door de collega’s te laten neuzen en tasten.

Wat nogal eens uit het oog verloren wordt tijdens zo’n evenement, is dat het enkel en alleen realiseerbaar is door de inzet van een groep liefhebbers, die er hun schouders onder willen zetten.
Daarbij zijn we als CaskAid ook uitermate dankbaar dat we telkens een uitnodiging mogen ontvangen om aan deze festivals deel te nemen.
We trachten dan ook, naar de organiserende clubs/groepen toe, door onze aanwezigheid en inzet een toegevoegde waarde te zijn voor hun festival.

Wat er ook van zij, en met de hand op het hart, kunnen we ieder opgesomd festival aanraden voor de whisky-liefhebber. Allemaal net dat beetje anders, maar stuk voor stuk top.

Maltclan Whiskyfestival te Halle – 20 Januari 2019

=============================================
Meug Tastingfestival te Antwerpen – 24 Maart 2019

=============================================
Spirits Inn te Beringen – 29 September 2019

Nieuwsartikel.

=============================================
Whiskybase Gathering te Rotterdam – 19&20 Oktober 2019


Een eerste deelname aan de Whiskybase Gathering combineren met een samenwerking die resulteerde in een heerlijke Glentauchers-botteling. Top-ervaring.

=============================================
Whisky & Spiritsfestival te Bree – 17 November 2019

Whisky gathering – 03 juli 2018

Weer een warme avond aan het begin van die hete zomer van 2018.

Terwijl onze Rode Duivels het beste van zichzelf geven in Rusland, hebben wij een gathering gepland met de CaskAid-library, een reeks amuses met bijpassende whisky en een Schots geïnspireerde BBQ. Tegen een uur of zes zorgt de Oklahoma van Siegfried (de grill-man van vanavond) er voor dat de omgevingstemperatuur niet onmiddellijk onder de 30 graden zal zakken.

Terwijl de CaskSelectors langzaamaan komen binnengedruppeld, zorgen Frederik en Rik voor de afwerking en service van de hapjes, Maarten zorgt voor de juiste ‘accompanying whisky’.

BBQ1

 • Kerstomaat, mozarella, basilicum, zoute amandel
 • Limoen, grof zout, zalm, wasabi-naise, zwarte sesam
 • Watermeloen, feta, pistache/pompoenzaad, munt
 • Gazpacho, geitenkaas, tijm, gedroogde ham, pinda
 • Komkommer/granny smith/dille, crème van mierikswortel, blauwe bes, pumpernickel, makreel

Naast de culinaire geneugten, staat er ook nog werk op het programma. Er moet een reeks van 12 stalen geproefd, gewikt en gewogen, en vooral gerankt worden. We hopen hieruit enkele nieuwe bottlingen voor het najaar te selecteren.

De Oklahoma heeft in tussentijd een mooi stuk zalm staan roken, dat als voorgerecht gepresenteerd wordt met een risotto, terwijl de worsten en finaal de Black Angus burger zich voorbereiden op de ideale cuisson om straks tussen een broodje te gaan liggen.

BBQ2

 

 • Vers gerookte zalm met saffraan risottoBBQ3
 • Worstenbroodje met zoetzure groenten
 • Black Agnus burger

Philippe heeft ook de lang-beloofde zwarte CaskAid polo bij, die vandaag gepast en besteld kan worden: ook al werd de kleur finaal vastgelegd op zwart (hopelijk ook nog zwart na enkele wasbeurten), de discussie over welk logo waar en hoe groot, is nog niet beslecht. Daarnaast presenteert Eric nog drie Signatory bottlings, die geproefd, goedgekeurd en gekocht kunnen worden.

WP_20180703_18_32_59_Pro (002.1)

Er wordt afgerond met espresso, ristretto, cappucino en de CaskAid library voorziet de juiste drams voor het afsluiten van weer een gezellige, geslaagde avond: whisky is best tasted and shared with friends.

BBQ4

Blogpost geschreven door Rik

Een gezellige bende Cask Selectors werd in het weekend van 23-25 februari uitgenodigd in de multi-familie woonst van onze voorzitter in het verre Oostduinkerke. Naast de uitstekende echt Schotse maaltijd (haggis, of wat had je gedacht) en een bezoek aan een Franse whisky stoker (meer info in een andere blog), was dit ook de gelegenheid om de ‘fles inbreng’ van 2018 te laten keuren op de eerste avond. 

Ondanks het feit dat we ‘slechts’ met 12 waren, kwamen er 16 flessen op tafel die elk een verhaal verdienden.

Whisky flessen deel 2 Whisky flessen deel 1

De volgorde van voorstelling werd bepaald door de leeftijd … van de aanwezigen, waarbij de jongste mocht beginnen …

Whisky 03Whisky 01Whisky 02 

Een Islay met een raadsel, een Ledaig selectie Jurgen Vromans en een Glenlossie van 20y oud meegenomen van het festival van Spa om mee te beginnen.

Whisky 04 en 05 Whisky 06 Whisky 07

Iemand die niet kon kiezen tussen Tomatin 2005 en 2006, een Inchgower van een goede kameraad en een Mortlach uit het zustervat van die uit Tine’s Stoof.

Whisky 10 Whisky 09 Whisky 11

Jan met een onvervalste Franse smaak, de Tomatin die opnieuw opduikt, en een Diageo Director’s Cut die losgepeuterd werd van een secretaresse.

Whisky 12

En dan iets onvervalst echt, en zo schoon: onze aller eigenste Bob’s cut, met alle 14 whisky’s die CaskAid al mocht uitbrengen tot 1 onvervalste smaakbom gemengd door master distiller Bob (en familie).

Whisky 13 Whisky 14 Whisky 15

Niet dat de rest er tegen moet afleggen: een allerlekkerste Aberlour 16y op sherry, een Cadenhead living cask Islay, en zelfs een fles G&M Macallan meegestuurd door Rudi (die er niet bij kon zijn).

Wel, we kijken alvast uit naar de algemene vergadering volgende week om de rest van het lekkers te ontdekken …

 

 

Alweer 4 maand later, alweer 3 bottelingen verder… Dit is geen tempo dat we lang gaan kunnen volhouden maar tegen sommige pareltjes, zoals een 8 jaar oude Bladnoch, een 10 jaar oude Ledaig en een 9 jaar oude Coal Ila kun je gewoon geen nee zeggen (of wij toch niet in ieder geval…). De 21ste fles van onze 14de botteling, de Ledaig, is trouwens onze 1000ste fles dus we zouden bij deze ook van de gelegenheid willen gebruik maken om iedereen die ons heeft geholpen dit te realiseren expliciet te bedanken. CaskAid is ontstaan uit een gedeelde passie voor whisky en het feit dat we op een periode van minder dan 3 jaar 15 bottelingen en meer dan 1000 flessen hebben kunnen uitbrengen bevestigt alleen maar dat we al vele ‘kindred spirits’ hebben kunnen bereiken met ons verhaal. Onze filosofie is altijd geweest dat whisky iets is om samen van te genieten en zoals ook duidelijk is uit een beperkte selectie van de foto’s die afgelopen maanden werden genomen op verschillende CaskAid events weten jullie dit ten zeerste te appreciëren. Naast verschillende privé tastings was CaskAid onder meer aanwezig op de herfst degustatie van ‘Dulst, wijn met advies’, werd er een tasting georganiseerd bij ‘Gust, wijnen en meer’, bood Vinotheca een whisky & kaas pairing ervaring aan en werd er voor de eerste keer een whisky-café georganiseerd. Omwille van het grote succes afgelopen jaren lanceerden we ook een nieuwe versie van het whisky-chocolade geschenkdoosje waar we ook dit jaar weer 3 interessante staaltjes whisky in aanbieden (meer informatie elders op deze site). Ideaal voor de eindejaarsperiode maar ook daarna zullen deze nog beschikbaar blijven dus aarzel niet om contact met ons op te nemen moest je interesse hebben!


CaskAidDecember

Het is al weer even stil geweest op de website maar dat betekent niet dat er niets meer is gebeurd binnen CaskAid sinds we de whisky-chocolade doosjes hebben voorbereid voor de verkoop. Allereerst was die verkoop ook afgelopen jaar weer een groot succes met een totaal aantal verkochte doosjes boven de 900 stuks. Mede hierdoor hebben we ook in 2016 weer het mooie bedrag van 2.000€ kunnen schenken aan Bone4Kids om het onderzoek naar niet helende botdefecten te kunnen ondersteunen.

Terwijl de verkoop van onze 2 eerste volledige vaten (de Glen Moray en de Old Logie Kirk) nog steeds loopt werden er ondertussen 3 nieuwe flessen uitgebracht in beperkte oplage waaronder onze eerste Islay botteling. Deze brengen het totaal aantal bottelingen ondertussen al op 12 stuks wat we 2,5 jaar geleden absoluut niet hadden durven voorspellen. Daarnaast hebben we ook nog een aantal interessante vaten die rustig liggen te rijpen in Schotland. Van een aantal van die vaten hebben we ondertussen ook al eens staaltjes kunnen proeven en we kijken enorm uit naar wanneer we deze effectief op fles gaan zetten. Wat er exact allemaal aankomt houden we nog even een verrassing maar om toch al een paar tips te geven, er zit zeker een Islay whisky bij en ons allereerste vat is een geturfde Arran… Daarnaast is er ook een Tormore die we binnenkort gaan herverdelen over kleinere vaten om de whisky op verschillende manieren te finishen (hoe exact staat nog niet helemaal vast maar er wordt onder meer gedacht aan een sherry of porto en een geturfde finish).

CASKAID_bottling_poster-page-001

Nu, wat staat er de komende periode nog allemaal te gebeuren? Binnen de groep Cask Selectors zijn we met een hele reeks ‘experimenten’ bezig. Zo hebben we al een deel van de geturfde mout die we vorige keer hebben meegebracht uit Schotland gebruikt voor een proef-brouwsel voor het maken van een geturfd bier. Na de al zeer succesvolle kaas en whisky pairing wordt er nu ook gewerkt aan een heuse whisky menu (de foto hieronder geeft alvast een impressie van een eerste zeer geslaagde experimentele namiddag) en wordt er volop gewerkt aan de voorbereiding van de volgende trip naar Schotland. Daarnaast blijven we natuurlijk volop op zoek naar nieuwe vaten en flessen die een mooie aanvulling kunnen zijn voor menige whisky collectie en wordt er regelmatig tijd gemaakt om samen te genieten van de nodige drams uisge-beatha, the water of life.

Sláinte

Whisky menu

CaskAid “Whisky & Chocolate” doosjes vullen

Verleden vrijdag kwam de club samen in ons “warehouse” omeen eerste deel van de eindejaars doosjes af te vullen. Er werd een lopende band klaargezet in het warehouse, om alle stadia van het afvulproces te vergemakkelijken:

picture1
14 Cask Selectors & Cask Friends kwamen samen om het werk aan te pakken, en dat vergt natuurlijk eerste een beetje organisatie:

picture2

En dan natuurlijk heel wat concentratie, zowel bij:

Het afvullen

whisky-chocolate-filling-5

Het afsluiten

whisky-chocolate-filling-6

De kwaliteitscontrole (inclusief poestbeurt)

whisky-chocolate-filling-7

En tenslotte het afvullen van de doosjes zelf

whisky-chocolate-filling-8

Het resultaat, een muur van afgevulde doosjes, afgevulde buisjes en geëtikeerde flessen, klaar voor de verkoop.

picture4

Ben je al geïnteresseerd ? Wend je dan tot één van de Cask Selectors of bezoek één van de winkels waar je de CaskAid doosjes kan vinden:

 • Delhaize in Heist-op-den-Berg
 • Angels Share in Leuven
 • Dranken Jeroen in Betekom
 • Vinotheca in Everberg

whisky-chocolate-2016

Blogpost met dank aan Philippe Verborgt, aangepast van de blog van Vinotheca. Originele blogpost via deze link.

schotland-1

Cask hugging at Strathearn Distillery

schotland-2

Being seduced by winking whisky bars like The Mash Tun

schotland-3

Distilling knowledge at Tomintoul

schotland-4

Canyoning at Cairngorms National Park

schotland-5

Exploring treasure caves at Gordon&McPhail

schotland-6

Wall climbing (Craigallachie)

schotland-8

Visiting National landmarks

schotland-9

Nature walks (Strathisla distillery)

schotland-10

Supporting the local produce and economy

schotland-11

And then home…

Met dank aan Cask Selector Joris Nijs

Een memorabele avond in juni.

Ik had niet echt een goed idee van wat we mochten verwachten toen we met Jan Schrooten van CaskAid afspraken een avond te organiseren die we, weinig origineel, een “whisky tasting avond” noemden. Uiteindelijk kwamen 13 vrienden en geïnteresseerden opdagen voor wat achteraf een memorabele avond bleek te zijn.

De avond ving nog redelijk bescheiden aan met een toelichting van Jan waarbij we op een boeiende en bevattelijke manier de wereld van de Schotse whisky in al zijn facetten werden binnen geleid: Schotse plaatsjes als Campbeltown of Islay, geschiedenis van distillerijen, de kunst van het maken van whisky: soorten van granen, fermentatie, distillatie, veroudering, de verschillende stadia in het maken van whisky, soorten vaten, enz..

Met deze spoedcursus kwamen we beslagen op het “ijs” voor “the real thing”: tijd om te proeven. Jan had zijn best gedaan en de (of toch een groot deel van de) “bibiotheek” van CaskAid – meer dan 50 flessen! – stond ons op te wachten om alle variaties grondig uit te proberen en te vergelijken: van single malt tot blended, van 5 tot 28 jaar in vaten, al of niet sherry casks, van non-peated tot zwaar gepeate whisky. De termen vlogen ons rond oren maar vooral de hemelse smaken van (enkele) gekende whisky’s tot (een ruim assortiment) ongekende whisky’s drongen via ons gehemelte in neus en oren. Natuurlijk proefden we slechts minimale porties om toch zoveel mogelijk te kunnen proeven zonder dat onze geesten beneveld geraakten. Dit lukte aardig. En bij dat alles hielden we zeker de eerste twee geboden indachtig: nooit jamais never uitspuwen en nooit jamais never ijs toevoegen! Mijn uitdrukking aan het begin van deze alinea is dus zeker niet letterlijk te nemen…

Jan had de moeite gedaan om ons te verrassen met een aantal zorgvuldig uitgekozen kazen die zich goed lenen tot de combinatie met whisky waardoor het culinaire werd opgetild naar ongekend hoogten.

Het spreekt voor zich dat met het verstrijken van de avond de sfeer almaar gezelliger werd en als Stefan, die nog een jaar in St. Andrews had gewoond en gewerkt, de sfeer opvrolijkte met Schotse liederen, werd het pas echt een wonderlijke avond.

Bedankt Jan voor deze heerlijke ervaring. Ik kan het aan iedereen aanraden omdat het een event is dat alles brengt wat het leven mooi maakt : reisinformatie, lekker eten en drinken, boeiende informatie die op een aangename en bevattelijke manier wordt gebracht en tot inzichten brengt, en niet te vergeten gezelligheid en vriendschap. Dat je daarmee bovendien ook nog de goede werken steunt die CaskAid selecteert om dicht bij huis concrete noden te verhelpen, zoals Bone4Kids, maakt het pas helemaal af!

Dank Jan en veel succes gewenst met de VZW CaskAid, namens alle aanwezigen op die memorabele avond in juni.
John

IMG_5224 IMG_5229

Zoals bij elke VZW vindt er bij CaskAid ook elk jaar een algemene vergadering plaats maar CaskAid zou CaskAid niet zijn als het nuttige niet aan het aangename, en dus aan een glaasje whisky, werd gekoppeld. Gastheer van dienst Geert De Bolle ontving ons met open armen (en kelder) on ‘The Whiksy House’ te Affligem. Voor de algemene vergadering kon beginnen werd de uitgebreide verzameling van flessen, zowel de open flessen die konden geproefd worden als het ruime assortiment aan toch wel redelijk unieke flessen in de winkel, uitgebreid bewonderd en hier en daar werden alvast verlanglijstjes opgesteld voor later op de avond.
P1170740-min

P1170742-min

P1170743-min

De algemene vergadering werd snel en efficiënt afgewerkt en de vooruitzichten voor het komende jaar werden besproken. Voor zij die het zich al afvroegen, ja, als alles goed gaat komt er normaal een nieuwe editie van het geslaagde Whisky-chocolade concept (meer informatie daarover volgt later). En natuurlijk zal er ook weer voor nieuwe lekkere whisky worden gezorgd. Op dit moment zijn er nog steeds 3 van onze flessen ter beschikking (de Tomatin en de 2 blended malts) en we kunnen u alvast verklappen dat er nog eens 2 vaten zullen gebottled worden halverwege dit jaar. Verder is ondertussen ons 4de vat spirit aangekocht dus we hopen om over een aantal jaar ook hieruit een lekkere whisky te kunnen aanbieden en vanzelfsprekend zullen we de evolutie hiervan met interesse (en de nodige tussentijdse proefsessies) opvolgen. De zoektocht naar nieuwe vaten en flessen blijft ondertussen verder gaan en ook vanavond staat er weer een proef sessie van een aantal vaten op het programma.
P1170744-min

Tot zover dan het officiële deel van de agenda, op een locatie als deze konden de nodige whisky’s natuurlijk niet ontbreken en onder het vakkundig advies van onze gastheer vloeiden deze dan ook rijkelijk. Door deze keer geen tasting te organiseren met onze eigen library maar gebruik te maken van het ruime aanbod in ‘The Whisky House’ was er voor iedereen meer dan voldoende ongekende whisky’s om te ontdekken en ontdekkingen zijn er gedaan. Zowel interessante onafhankelijke bottelaars die voor een deel van ons nog niet gekend waren als een hele reeks unieke flessen die nog zeer moeilijk te vinden zijn werden met smaak geproefd. Meer als eens verdween er dan ook iemand bij het proeven van een nieuwe ontdekking even naar de winkel op zoek naar de fles in kwestie.
Tijdens de rit terug naar huis, onder de begeleiding van de weer zeer gerespecteerde BOB’s van dienst, konden we allemaal terug blikken op een geslaagde avond en was er voor velen van ons weer een nieuwe winkel waar we zeker nog eens terug naartoe gaan op het lijstje bij gekomen.

P1170745-min

P1170746-min