Algemene vergadering en tasting Cask Selectors

Zoals bij elke VZW vindt er bij CaskAid ook elk jaar een algemene vergadering plaats maar CaskAid zou CaskAid niet zijn als het nuttige niet aan het aangename, en dus aan een glaasje whisky, werd gekoppeld. Gastheer van dienst Geert De Bolle ontving ons met open armen (en kelder) on ‘The Whiksy House’ te Affligem. Voor de algemene vergadering kon beginnen werd de uitgebreide verzameling van flessen, zowel de open flessen die konden geproefd worden als het ruime assortiment aan toch wel redelijk unieke flessen in de winkel, uitgebreid bewonderd en hier en daar werden alvast verlanglijstjes opgesteld voor later op de avond.
P1170740-min

P1170742-min

P1170743-min

De algemene vergadering werd snel en efficiënt afgewerkt en de vooruitzichten voor het komende jaar werden besproken. Voor zij die het zich al afvroegen, ja, als alles goed gaat komt er normaal een nieuwe editie van het geslaagde Whisky-chocolade concept (meer informatie daarover volgt later). En natuurlijk zal er ook weer voor nieuwe lekkere whisky worden gezorgd. Op dit moment zijn er nog steeds 3 van onze flessen ter beschikking (de Tomatin en de 2 blended malts) en we kunnen u alvast verklappen dat er nog eens 2 vaten zullen gebottled worden halverwege dit jaar. Verder is ondertussen ons 4de vat spirit aangekocht dus we hopen om over een aantal jaar ook hieruit een lekkere whisky te kunnen aanbieden en vanzelfsprekend zullen we de evolutie hiervan met interesse (en de nodige tussentijdse proefsessies) opvolgen. De zoektocht naar nieuwe vaten en flessen blijft ondertussen verder gaan en ook vanavond staat er weer een proef sessie van een aantal vaten op het programma.
P1170744-min

Tot zover dan het officiële deel van de agenda, op een locatie als deze konden de nodige whisky’s natuurlijk niet ontbreken en onder het vakkundig advies van onze gastheer vloeiden deze dan ook rijkelijk. Door deze keer geen tasting te organiseren met onze eigen library maar gebruik te maken van het ruime aanbod in ‘The Whisky House’ was er voor iedereen meer dan voldoende ongekende whisky’s om te ontdekken en ontdekkingen zijn er gedaan. Zowel interessante onafhankelijke bottelaars die voor een deel van ons nog niet gekend waren als een hele reeks unieke flessen die nog zeer moeilijk te vinden zijn werden met smaak geproefd. Meer als eens verdween er dan ook iemand bij het proeven van een nieuwe ontdekking even naar de winkel op zoek naar de fles in kwestie.
Tijdens de rit terug naar huis, onder de begeleiding van de weer zeer gerespecteerde BOB’s van dienst, konden we allemaal terug blikken op een geslaagde avond en was er voor velen van ons weer een nieuwe winkel waar we zeker nog eens terug naartoe gaan op het lijstje bij gekomen.

P1170745-min

P1170746-min