Status update

Het is al weer even stil geweest op de website maar dat betekent niet dat er niets meer is gebeurd binnen CaskAid sinds we de whisky-chocolade doosjes hebben voorbereid voor de verkoop. Allereerst was die verkoop ook afgelopen jaar weer een groot succes met een totaal aantal verkochte doosjes boven de 900 stuks. Mede hierdoor hebben we ook in 2016 weer het mooie bedrag van 2.000€ kunnen schenken aan Bone4Kids om het onderzoek naar niet helende botdefecten te kunnen ondersteunen.

Terwijl de verkoop van onze 2 eerste volledige vaten (de Glen Moray en de Old Logie Kirk) nog steeds loopt werden er ondertussen 3 nieuwe flessen uitgebracht in beperkte oplage waaronder onze eerste Islay botteling. Deze brengen het totaal aantal bottelingen ondertussen al op 12 stuks wat we 2,5 jaar geleden absoluut niet hadden durven voorspellen. Daarnaast hebben we ook nog een aantal interessante vaten die rustig liggen te rijpen in Schotland. Van een aantal van die vaten hebben we ondertussen ook al eens staaltjes kunnen proeven en we kijken enorm uit naar wanneer we deze effectief op fles gaan zetten. Wat er exact allemaal aankomt houden we nog even een verrassing maar om toch al een paar tips te geven, er zit zeker een Islay whisky bij en ons allereerste vat is een geturfde Arran… Daarnaast is er ook een Tormore die we binnenkort gaan herverdelen over kleinere vaten om de whisky op verschillende manieren te finishen (hoe exact staat nog niet helemaal vast maar er wordt onder meer gedacht aan een sherry of porto en een geturfde finish).

CASKAID_bottling_poster-page-001

Nu, wat staat er de komende periode nog allemaal te gebeuren? Binnen de groep Cask Selectors zijn we met een hele reeks ‘experimenten’ bezig. Zo hebben we al een deel van de geturfde mout die we vorige keer hebben meegebracht uit Schotland gebruikt voor een proef-brouwsel voor het maken van een geturfd bier. Na de al zeer succesvolle kaas en whisky pairing wordt er nu ook gewerkt aan een heuse whisky menu (de foto hieronder geeft alvast een impressie van een eerste zeer geslaagde experimentele namiddag) en wordt er volop gewerkt aan de voorbereiding van de volgende trip naar Schotland. Daarnaast blijven we natuurlijk volop op zoek naar nieuwe vaten en flessen die een mooie aanvulling kunnen zijn voor menige whisky collectie en wordt er regelmatig tijd gemaakt om samen te genieten van de nodige drams uisge-beatha, the water of life.

Sláinte

Whisky menu