Voorstelling nieuwe flessen, aan zee

Een gezellige bende Cask Selectors werd in het weekend van 23-25 februari uitgenodigd in de multi-familie woonst van onze voorzitter in het verre Oostduinkerke. Naast de uitstekende echt Schotse maaltijd (haggis, of wat had je gedacht) en een bezoek aan een Franse whisky stoker (meer info in een andere blog), was dit ook de gelegenheid om de ‘fles inbreng’ van 2018 te laten keuren op de eerste avond. 

Ondanks het feit dat we ‘slechts’ met 12 waren, kwamen er 16 flessen op tafel die elk een verhaal verdienden.

Whisky flessen deel 2 Whisky flessen deel 1

De volgorde van voorstelling werd bepaald door de leeftijd … van de aanwezigen, waarbij de jongste mocht beginnen …

Whisky 03Whisky 01Whisky 02 

Een Islay met een raadsel, een Ledaig selectie Jurgen Vromans en een Glenlossie van 20y oud meegenomen van het festival van Spa om mee te beginnen.

Whisky 04 en 05 Whisky 06 Whisky 07

Iemand die niet kon kiezen tussen Tomatin 2005 en 2006, een Inchgower van een goede kameraad en een Mortlach uit het zustervat van die uit Tine’s Stoof.

Whisky 10 Whisky 09 Whisky 11

Jan met een onvervalste Franse smaak, de Tomatin die opnieuw opduikt, en een Diageo Director’s Cut die losgepeuterd werd van een secretaresse.

Whisky 12

En dan iets onvervalst echt, en zo schoon: onze aller eigenste Bob’s cut, met alle 14 whisky’s die CaskAid al mocht uitbrengen tot 1 onvervalste smaakbom gemengd door master distiller Bob (en familie).

Whisky 13 Whisky 14 Whisky 15

Niet dat de rest er tegen moet afleggen: een allerlekkerste Aberlour 16y op sherry, een Cadenhead living cask Islay, en zelfs een fles G&M Macallan meegestuurd door Rudi (die er niet bij kon zijn).

Wel, we kijken alvast uit naar de algemene vergadering volgende week om de rest van het lekkers te ontdekken …