Whisky gathering – 03 juli 2018

Whisky gathering – 03 juli 2018

Weer een warme avond aan het begin van die hete zomer van 2018.

Terwijl onze Rode Duivels het beste van zichzelf geven in Rusland, hebben wij een gathering gepland met de CaskAid-library, een reeks amuses met bijpassende whisky en een Schots geïnspireerde BBQ. Tegen een uur of zes zorgt de Oklahoma van Siegfried (de grill-man van vanavond) er voor dat de omgevingstemperatuur niet onmiddellijk onder de 30 graden zal zakken.

Terwijl de CaskSelectors langzaamaan komen binnengedruppeld, zorgen Frederik en Rik voor de afwerking en service van de hapjes, Maarten zorgt voor de juiste ‘accompanying whisky’.

BBQ1

  • Kerstomaat, mozarella, basilicum, zoute amandel
  • Limoen, grof zout, zalm, wasabi-naise, zwarte sesam
  • Watermeloen, feta, pistache/pompoenzaad, munt
  • Gazpacho, geitenkaas, tijm, gedroogde ham, pinda
  • Komkommer/granny smith/dille, crème van mierikswortel, blauwe bes, pumpernickel, makreel

Naast de culinaire geneugten, staat er ook nog werk op het programma. Er moet een reeks van 12 stalen geproefd, gewikt en gewogen, en vooral gerankt worden. We hopen hieruit enkele nieuwe bottlingen voor het najaar te selecteren.

De Oklahoma heeft in tussentijd een mooi stuk zalm staan roken, dat als voorgerecht gepresenteerd wordt met een risotto, terwijl de worsten en finaal de Black Angus burger zich voorbereiden op de ideale cuisson om straks tussen een broodje te gaan liggen.

BBQ2

 

  • Vers gerookte zalm met saffraan risottoBBQ3
  • Worstenbroodje met zoetzure groenten
  • Black Agnus burger

Philippe heeft ook de lang-beloofde zwarte CaskAid polo bij, die vandaag gepast en besteld kan worden: ook al werd de kleur finaal vastgelegd op zwart (hopelijk ook nog zwart na enkele wasbeurten), de discussie over welk logo waar en hoe groot, is nog niet beslecht. Daarnaast presenteert Eric nog drie Signatory bottlings, die geproefd, goedgekeurd en gekocht kunnen worden.

WP_20180703_18_32_59_Pro (002.1)

Er wordt afgerond met espresso, ristretto, cappucino en de CaskAid library voorziet de juiste drams voor het afsluiten van weer een gezellige, geslaagde avond: whisky is best tasted and shared with friends.

BBQ4

Blogpost geschreven door Rik