CaskAid Corona Gathering

Op vrijdagavond 17 april om 20u, vond er bij  CaskAid een primeur plaats. In deze COVID-19 tijden, is het moeilijk om samen te komen en gezellig te praten over, en met, een dram whisky. Vandaar werd er door David een online tasting georganiseerd.
Geen eenvoudige taak, want hoe krijg je al de staaltjes bij de 20 leden op een corona-proof manier? Het was veel werk, maar dankzij DPD en een lokaal fietsnetwerk, zijn alle samples tijdig bij al onze leden geraakt. Zo was de basis gelegd voor een veelbelovende avond.

Stap 1: check! Volgende stap; iedereen vanuit zijn kot, met elkaar in verbinding brengen. Dankzij Microsoft Teams en VoxVote werden we samengebracht op een hoog technologisch platform, waar whisky geproefd en ook beoordeeld werd.
David zijn tasting was gesofisticeerd en slim in elkaar gezet. Hij baseerde zich o.a op een boek van Alfred Barnard; The Whisky Distilleries of the United Kingdom. Dit pareltje, uitgebracht in 1887, omvat en beschrijft 162 distilleerderijen.

De line up van de tasting bestond uit 6 whiskies uit David zijn collectie en 5 samples van vaten die CaskAid eventueel zou aankopen en bottelen. Met deskundige uitleg van David, werden de whiskies een voor een geproefd. Telkens met op de achtergrond gegevens uit het boek van Barnard over de bijhorende distilleerderij. Na het proeven was het tijd om te stemmen via VoxVote. Iedereen stemde thuis via een smartphone of tablet en op het Microsoft Teams scherm verscheen het resultaat. Kopen of niet kopen…? Dat is de vraag.
Als extra VoxVote challenge, stuurde David per whisky ook nog eens een multiple choice vraag door om te raden van welke distilleerderij de whisky was. Niet altijd eenvoudig, maar wel zeer leerrijk. Een van de samples die we uit Schotland opgestuurd kregen, stond ook tussen de line up. De sample met code E07, werd door heel de groep positief bevonden! Welk vat was het? Komen er CaskAid flessen van? Stay tuned zou ik zeggen!

Om samen te vatten, kunnen we zeggen dat we met CaskAid toch een fijne en haalbare manier gevonden hebben om onze hobby verder te zetten in deze tijden. Al zouden we liever echt bij elkaar zijn, was dit toch een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.