Caskaid, The Generous Spirit

De vzw CaskAid gaat op zoek naar vaten whisky, bottelt de inhoud en schenkt de opbrengst van deze flessen aan goede doelen.

Een gedeelde passie voor whisky brengt ons samen om meer te doen dan alleen maar het verzamelen, proeven en genieten van deze edele drank. We willen die passie doorgeven. Caskaid legt contacten met onafhankelijke bottelaars, distilleerderijen, particulieren en organisaties, kortom iedereen met een voorliefde voor whisky om samen unieke vaten op de kop te tikken.

Caskaid gaat op zoek naar pareltjes die achter slot en grendel liggen in afgelegen pakhuizen. De jonge whisky’s die we ontdekken, laten we verder rijpen. We zoeken ook naar oudere distillaten die al een verfijnde elegantie hebben bereikt en klaar zijn om gebotteld te worden.

Vanuit het plezier om whisky’s te vinden, aan te kopen en er samen met verwante geesten van te genieten, wil Caskaid nog een stap verder gaan. De opbrengst van onze flessen gaat naar goede doelen. Hopelijk zet dit sociale engagement distilleerders en andere eigenaars van lekkere en unieke vaten aan om ons hun meest kwalitatieve vaten te gunnen, in de wetenschap dat een bredere gemeenschap de vruchten plukt van hun vakmanschap. Zo maken we samen van whisky een ‘Generous spirit’!