Charity Bottler

De vzw CaskAid gaat op zoek naar vaten whisky, bottelt de inhoud en schenkt de opbrengst van deze flessen aan goede doelen. Elk jaar selecteren de Cask Selectors een nieuw project om te steunen met de opbrengsten die voortkomen uit onze passie voor whisky. Deze pagina bevat een kort overzicht van het huidige (en de voorgaande) projecten die we steunen.

In 2018 besloot CaskAid om De Eglantier, een multifunctioneel centrum voor kinderen en jongeren met ernstig mentale of meervoudige beperkingen, te ondersteunen in hun dagelijkse werking.

Dit centrum met schoolvervangende opvang richt zich op

  • jonge kinderen met een ernstige ontwikkelingsachterstand
  • kinderen en jongeren met ernstig meervoudige beperkingen
  • kinderen en jongeren met ernstig mentale beperkingen, eventueel met contact- of gedragsmoeilijkheden.

Sinds 2014 heeft De Eglantier ook een 2de huis geopend aan de overkant, waar naast dagopvang ook plaats was voor Zorghotel Floortje, voor kortstondige opvang van dezelfde groep jongeren.

Naast de steun van zowel bedrijven als individuen krijgt De Eglantier ook steun van een grote groep vrijwilligers, waarvan sommigen dagelijks meewerken aan de opvang en anderen dan weer op regelmatige basis bijdragen leveren. Zo wordt er o.a. jaarlijks een tuinfeest georganiseerd, worden er kalenders verkocht, en gaan de opbrengsten van verschillende kleine en grote initiatieven integraal naar hun werking.

Ook CaskAid doet een duit in het zakje, door een deel van de opbrengsten van onze verkopen van whisky te schenken.

Home

In 2015-2017 steunden we met plezier Bone4Kids en met enige trots kunnen we zeggen dat ge gecombineerde opbrengst van de verkoop van onze flessen, de cadeau doosjes en andere activiteiten ons hebben toegestaan een totaal van 9.000€ te kunnen verzamelen in steun aan dit project.

Bone4Kids

Het probleem van niet-helende breuken (“pseudoartrose”) treft in Europa elk jaar zo’n 500 kinderen. Sommigen hebben reeds een breuk bij de geboorte, anderen lopen deze vaak op tijdens hun eerste jaar. Omdat deze aandoening aangeboren is spreken we van een congenitale pseudoartrose. Door de slechte kwaliteit van het beenvlies en omdat het bot zelf geen genezingscapaciteit heeft op de plaats van de breuk is heling bijna niet mogelijk.

De medische wereld heeft helaas nog geen pasklare oplossing voor dit ingewikkeld probleem. Een reeks chirurgische ingrepen volgt elkaar in snel tempo op (bottransport, extern fixatiesysteem, …), zonder enige garantie op succes. Amputatie is vaak de enige uitweg …

Het doel van Bone4Kids is steun bieden om het vergevorderde onderzoek naar deze problematiek een beslissende duw in de rug te geven. Dit onderzoek, uitgevoerd door “Prometheus” – de onderzoeksdevisie van skeletale weefselregeneratie aan de KU Leuven – broedt op een behandeling die het aantal operaties drastisch kan verminderen en hoop geeft op een blijvende genezing. Bone4Kids heeft concreet als doel het onderzoeksteam en administratief personeel te betalen, het experimentele en klinische onderzoek te ondersteunen, wetenschappelijke lezingen in te richten en beurzen toe te kennen. Zo geven we kinderen met een niet-helend botdefect uitzicht op een betere toekomst!

Voor meer informatie over Bone4Kids kan u steeds terecht op hun website.

Bone4Kids banner nl