Whisky + Chocolade pairing (2016)

Na het succes van vorig jaar presenteren we met trots onze vernieuwde versie van de whisky en chocolade pairing ervaring in samenwerking met artisanale chocolatier Balerdon uit Sint-Niklaas. Deze nieuwe versie biedt u een introductie tot 3 exclusieve whisky’s die met zorg voor u werden geselecteerd door ons cask selector team. Twee van deze whisky’s zijn ook als afzonderlijke botteling onder ons label beschikbaar, de 3de is een exclusief staaltje van een whisky die nergens anders op de markt beschikbaar is. Het pallet aan smaken dat u in deze 3 whisky’s zult ontdekken gaat perfect samen met de 3 bijhorende artisanale pralines. En om deze beleving compleet te maken hebben we voor u ook nog eens het ideale glas voorzien om te genieten van u occasionele dram whisky.

whisky-chocolate-2016

Eerste flesje (links): “The Old Logie Kirk” (Voor het verhaal achter de naam kunt u terecht bij de Cask Selectors…). Uit een aantal staaltjes van verschillende vaten van dezelfde batch haalden we dit pareltje. Een Blended Malt (vroeger Pure Malt), een uitgebalanceerde mix van prachtige single malts (17% Laphroaig, 20% Highland Park, 63% Speyside Malts). De jongste whisky uit deze mix is 21 jaar en aan vatsterkte bijna 60% is het een echte smaakbom! En als je overtuigd bent na je eerste slok, deze whisky is ook beschikbaar als botteling van CaskAid.

Tweede flesje (midden): “Glen Moray” Een prachtige Speyside, ietwat miskend vanwege zijn betaalbare officiële bottelingen die overal verkrijgbaar zijn. Deze 8-jarige Single Cask toont echter de topkwaliteit van deze distilleerderij in zijn pure vorm. Boven de 60% gebotteld op vatsterkte maar fluweelzacht van smaak. Ook deze whisky is beschikbaar als officiële CaskAid botteling.

Derde flesje (rechts): “Islay Malt” Een unieke whisky, aangezien de befaamde Islay distilleerderijen nauwelijks vaten uit handen geven. De bescherming van hun eigen product gaat zo ver dat de naam van deze 8-jarige, 59.2% sterke en heerlijk rokerige turfwhisky niet mag vermeld worden al kunt u altijd eens proberen meer informatie los te krijgen uit u bevriende CaskSelector (Tip: meer enkele glaasjes whisky kunnen die zeker aangemoedigd worden…).

Bereid uw whiskykennis op een stijlvolle manier uit! Doe iemand een origineel kerstcadeau! Of wees gulzig en hou ze voor uzelf! Voor 25€ is deze unieke smaakervaring de uwe en steunt u tegelijkertijd ook nog eens ons goede doel, Bone4Kids. Beschikbaar via uw dichtstbijzijnde CaskAid lid, info@caskaid.org, en winkels Angels Share in Leuven ,Vinotheca in Everberg, Dranken Jeroen in Betekom en Balerdon chocolatier te Sint-Niklaas.