Whisky + Chocolade pairing (2017)

Na het succes van de afgelopen jaren presenteren we met trots onze vernieuwde versie van de whisky en chocolade pairing ervaring in samenwerking met artisanale chocolatier Balerdon uit Sint-Niklaas. Deze nieuwe versie biedt u een introductie tot 3 exclusieve whisky’s die met zorg voor u werden geselecteerd door ons cask selector team. Alle drie whisky’s zijn ook als afzonderlijke botteling onder ons label beschikbaar. Het pallet aan smaken dat u in deze 3 whisky’s zult ontdekken gaat perfect samen met de 3 bijhorende artisanale pralines. En om deze beleving compleet te maken hebben we voor u ook nog eens het ideale glas voorzien om te genieten van u occasionele dram whisky.

whisky-chocolate-2016

Links flesje: North British: Een Single Grain whisky! Uit de massaproductie van deze gigantische grain distillery rolt af en toe een pareltje weg van de massa, om als single cask en op cask strength zijn weg naar de whiskyliefhebber te vinden. Met 52,5% en 10 jaar op een Barrel is dit de zachtste van de 3, de perfecte opener voor dit rijtje.

Middelste flesje: Glen Moray: Een prachtige Speyside, ietwat miskend vanwege zijn betaalbare eigen bottelingen die overal verkrijgbaar zijn. Deze 9-jarige Single Cask toont echter de topkwaliteit van deze distilleerderij in zijn pure vorm. Gebotteld op vatsterkte, en boven 60%, maar fluweelzacht op de tong.

Rechtse flesje: Ledaig: Op het eiland Mull drupt er niet enkel gewone Tobermory uit de stookketels, maar ook een peated whisky: De Ledaig! Als laatste in de rij omwille van zijn gebalanceerde turfsmaak, maar ook vanwege de moeilijke correcte uitspraak van zijn naam (Led’-chig). De tong zou intussen los genoeg moeten zitten om je hier eens aan te wagen. Single Cask, 10 jaar oud en 59,3%: “letschjik” of zoiets!

Chocolade

Let op, kan noten en sporen van melk bevatten! Samen met de experten van Chocolatier Balerdon (www.balerdon.be) selecteerden we 3 pralines die een prachtige combinatie vormen met de whisky’s. De bovenste praline hoort bij het linkse flesje, de middelste bij het middelste flesje, de onderste bij het rechtse flesje. In een moment van inspiratie voegde de chocolatier er dit jaar nog een 4de praline (de witte) bij. Dit extraatje is u wildcard en met welke van deze whisky’s (of met welke fles uit u eigen verzameling) u deze combineert laten we volledig aan u over met als enige opdracht, geniet ervan!

Bereid uw whiskykennis op een stijlvolle manier uit! Doe iemand een origineel kerstcadeau! Of wees gulzig en hou ze voor uzelf! Voor 25€ is deze unieke smaakervaring de uwe en steunt u tegelijkertijd ook nog eens ons goede doel, Bone4Kids. Beschikbaar via uw dichtstbijzijnde CaskAid lid, info@caskaid.org, en winkels Angels Share in Leuven ,Vinotheca in Everberg, Dranken Jeroen in Betekom en Balerdon chocolatier te Sint-Niklaas.